Γυμνές φωτογραφίες ως…. λύτρα: Το ransomware συναντά το sextortion!

Ένα ασυνήθιστο αντάλλαγμα ζητούν οι hackers για να επιστρέψουν δεδομένα στα θύματά τους. Ποιο είναι αυτό; Γυμνές φωτογραφίες.

Η Emsisoft μόλις κυκλοφόρησε ένα ενημερωμένο εργαλείο αποκρυπτογράφησης για το ransomwareRansomwared“, που δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να ξεκλειδώσουν τα κρυπτογραφημένα τους αρχεία, στα οποία οι hackers έχουν προσθέσει τις επεκτάσεις .ransomwared και .wanttits.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι κυβερνοεγκληματίες πίσω από τα ransomware απαιτούν χρηματική αποζημίωση για να αποκρυπτογραφήσουν και να επιστρέψουν τα δεδομένα στα θύματα. Το Ransomwared, όμως, ζητά μια… ασυνήθιστη πληρωμή.

Οι hackers επιτίθενται στα συστήματα των θυμάτων, εγκαθιστούν το ransomware, κρυπτογραφούν τα δεδομένα και έπειτα εμφανίζουν ένα pop-up παράθυρο στο οποίο ζητούν την πληρωμή τους. Ποια είναι, όμως, αυτή η πληρωμή; Όπως είπαμε δεν είναι χρήματα. Οι hackers ζητούν γυμνές φωτογραφίες των θυμάτων. Σε αντάλλαγμα, οι επιτιθέμενοι θα δώσουν το κλειδί αποκρυπτογράφησης. Βασικά το μήνυμα ζητά φωτογραφίες από «tits».

ransomware

Προφανώς, οι επιτιθέμενοι δεν αναφέρονται στο χαριτωμένο ωδικό πτηνό αλλά σε συγκεκριμένα μέρη του ανθρώπινου σώματος. Το ερώτημα είναι πώς ξέρει ο επιτιθέμενος ότι οι γυμνές φωτογραφίες ανήκουν όντως στο θύμα; Δεν μας αφορά.

γυμνές φωτογραφίες

Από τη στιγμή που υπάρχει διαθέσιμο ένα εργαλείο αποκρυπτογράφησης για το Ransomwared, τα θύματα δεν χρειάζεται να στείλουν ούτε γυμνές φωτογραφίες ούτε εικόνες του πτηνού! Μπορείτε να κατεβάσετε το εργαλείο αποκρυπτογράφησης για το Ransomwared εδώ.

γυμνές φωτογραφίες

Let’s block ads! (Why?)

Source: secnews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *